donderdag 12 januari 2012

Chokoloskee, de Everglades en begin van de Keys

Hey allemaal!

Even weer een blogje met hoe het hier gaat :-)

Sanibel Island hebben we achter ons gelaten met de laatste avond nog wel even een bezoekje van een Florida (zwarte) Bobcat!! Super gaaf! Hij liep zo voor de camperdeur langs. Wij de hele avond naar buiten kijken waar hij was en of we hem nog zagen... Bleek dat hij vrolijk op de motorkap zat, gezien de grote pootafdrukken op de motorkap die we 's morgens ontdekten...

Toen via de westkust, langs stranden en Caribische dorpjes, naar Chokoloskee, op een vissers camping gestaan. Waar we een beetje uit de toom vielen, leek volgens bas op een set van een slechte Amerikaanse b-film. Maar 's avonds wel dolfijnen gezien in de baai!!!
De volgende dag door de Everglades gereden via de i-41. Heeeeeeeel veel alligators gezien langs de weg!
Zijn gestopt bij Oasis visitor center (Big Cypress) en Shark Valley, beide State parks, om de beesten beter te kunnen bekijken!
Bij Shark Valley een wandeling gemaakt en heel veel alligators van dichtbij kunnen zien. Foto's voor de liefhebbers als we weer thuis zijn ;-)

Hierna was het de bedoeling een camping in Florida city te pakken, maar die zaten niet in de beste wijken. Dus besloten om boodschappen te doen bij de walmart en door te rijden naar Key Largo. Dat is het eerste eiland van de Key's. Hier staan we op een State park, die zijn echt super mooi midden in de natuur!! (John Pennekamp State park)
Gisteren heeft het hier gestormd, dus helaas niet veel in het park zelf kunnen doen, maar wel een lekkere rustdag gehad :-)

Vandaag is het plan om verder te rijden richting Key West over Highway 1 (schijnt een mooie route te zijn, veel bruggen en links en rechts zee, dus we zijn benieuwd!)

Hoop dat we vannacht weer een plekje op een State park kunnen krijgen, maar ze zijn erg gewild en dus vaak vol...

We beginnen morgen alweer aan de laatste week, vrijdag vliegen vanaf Miami. Gaat snel...

Liefs!!

2 opmerkingen:

Angela zei

Heerlijk om te lezen! Een bobcat, wauw! Leuk huisdier op een afstandje.
Ben benieuwd waarom jullie uit de toon vielen op die visserscamping? Te jong? of te weinig visser?
Wat gaaf dat jullie echt, jullie vakantie aan het doen zijn. Een huisje op je rug en lekker doen waar je zin in hebt en een heleboel natuur! veel plezier en geniet nog even, liefs Angela

bas zei

Allebei: te jong en te weinig visser, haha.
En klopt helemaal; geweldig dat het zo goed gaat allemaal.

Thx voor je reactie! Bas