dinsdag 17 januari 2012

De florida Keys

Hey allemaal,

Hier dan weer een blog-entry. Overigens geschreven met de blogger-app op de iPod touch van Olg'. Dus pas online als we ergens wifi hebben, waarschijnlijk een mcdonalds of zo. Op zich dus best handig, kun je altijd en overal wat typen.

Hebben, na Key Largo, het Dolfin Research Center (dolfins.org) opgezocht. Is een beetje 'n poor-mans dolfinarium. Dus wel dolfijnen gezien, maar dan in kleine afgezette stukken zee, niet zoals wij biotopen of lagunes kennen.
Daarna doorgereden naar 'Big Pine Key Fishing Lodge & RV resort' (pfftt, wat een mondvol), nadat de State Parks vol bleken te zijn. Hier wel 2 bijzondere ontmoetingen gehad: key deer, dat zijn kleine eiland hertjes en midgets of mosquito's (of 'no-see-those' zoals ze hier worden genoemd, zijn zo klein dat je ze niet ziet, maar wel voelt!). Van de eerste hebben we een paar mooie foto's, van de laatste een paar honderd jeukende bultjes (Deet of geen Deet).

Dag daarop richting Key West, en eerst langs de Blue Hole op Big Pine Key: een zoet water lagune, in de hoop wat meer key deer te zien... Hmmm, geen deer maar wel alligators en een Ranger die van alles uit wilde leggen, oa. hoe die alligator de week ervoor een deer verschalkt had... Urghhh... Wat is die natuur toch mooi.
Toen de naturetrail gelopen, iets verderop in het bos, alleen was die ranger ons vergeten te vertellen dat dit stuk bos kort geleden geraakt was door een bosbrand. Kaal en zwart. Bijzonder en indrukwekkend.

Op Key West 2 nachten op Boyd's camping gestaan (www.BoydsCampground.com). Een hele mooie camping aan het water, met allerlei extra's (pool, gameroom, movieroom, enz) en... onder de aanvliegroute van straaljagers (F16's mogen hier met de afterburner over wijken vliegen). Hmmm, dit is volgens de Amerikanen 'paradise'. :-S
De eerste dag het dorpje Key West met de fiets ontdekt: mega-mooi hardrockcafé, bijzondere gebouwen, zuidelijkste puntje van de VS (fotomoment!), maffe touristen, einde van de I-1 highway (fotomoment!), en alles in een Caribisch sfeertje.
Dag twee wat was gedraaid, opgeruimd en gehangen bij de pool; een rustdag genomen dus.

Zijn vandaag weer onderweg richting het noorden op de I-1 (mooie rit met links de Mexicaanse golf en rechts de Atlantische oceaan!) en hebben Key West achter ons gelaten. State Park één (Bahia Honda) was weer vol, maar we hadden meer geluk bij nummer twee (Curry Hammock, helaas maar voor 1 nacht).
En wow! Wat een park: witte stranden, rust (geen F16's of veel mensen), azuurblauwe oceaan en een heerlijk briesje. (En: geen midgets!) 'This must be just like living in paradise' zong DLR ooit eens.
En Olg' wou nog ff kwijt dat het vanavond zo helder is, dat je, zonder een grote stad met lichten in de buurt, ongelofelijk veel sterren kunt bewonderen. Heel erg bijzonder en mooi...

Morgen State Park nummer drie en/of vier proberen. Die schijnen ook geweldig te moeten zijn. En kijken of we deze blog online krijgen ;-).

Groetjes uit ons mini-paradijs! :-) Bas


========(deel 2)===============

Hmmm, internet is vandaag niet gevonden. State Park nummer drie daarentegen wel! Woehie, we staan op Long Key State Park en we staan letterlijk aan de Atlantische oceaan. Het uitzicht vanuit de voorruit is azuurblauw met hier en daar een tint groen, onderbroken door rotsen en meeuwen.

Erg mooi dus ;-). Lekker rustig aan gedaan en al wat verzamelde rotzooi weggegooid. Wat kan iemand veel bij elkaar sprokkelen in 3,5 week. En we waren al redelijk zwaar op de heenvlucht...
Morgen maar op zoek naar wifi, de volgende slaapplek en boodschapjes voor de terugreis.

Groet'n, Bas

1 opmerking:

Angela zei

Aaaaah toch lekgeprikt Olga???
Balen!
paradise met een kleine p en met een grote P. Fijn eindelijk een camping aan zee!!
En die "maffe toeristen" is dat in- of exclusief jullie??????
Hier ook een heldere sterrenhemel en heeeeeel koud!!!
dikke zoen,
Angela