zondag 8 januari 2012

Sanibel Island

Hey allemaal,

Laatste avond op Sanibel Island, dus tijd voor een update. Is de vierde nacht op de enige camping alhier (www.sanibelcamping.com).

En wat een dagen hebben we gehad. Op aanraden van oa. Capitool-gids en lonely planet meteen fietsen gehuurd. En het eiland gaan ontdekken; met name wat trails gedaan in de hoop wat dieren te kunnen zien (zonder beestjes is Olga's vakantie niet compleet), met de fiets voor Olga goed te doen.

Eerste dag de Indigo-trail gedaan; meteen raak! 2 alligators, 1 krokodil, enorm veel vogels, waaronder de bald eagle, de osprey, de harrier, de swallow-tailed kite en nog veel meer. De foto's volgen (als we ooit een echte computer hebben). Geweldige dag!

Tweede dag de Bailey-trail gedaan. Ook op de fiets; weer 2 alligatoren gezien en nu ook een otter! In het wild dus! Wow!

Dag 3 de wereldberoemde (?) "Ding" Darling-track gedaan, wederom met de fiets! Enorme kolonies witte pelikanen gezien, meer vogels dan ik kan tellen en weer een (kleine) alligator. En vanavond een zwarte florida-bobcat voor onze camper langs zien lopen.

Oh, en afgelopen dagen natuurlijk ook ff kort de stranden bezocht, schelpjes gezocht (doen ze allemaal hier, dus wij ook), zonsondergang gezien en ik ben verbrand door al die zon. Zoals het hoort op een eiland ;-)!

Morgen richting de everglades, staan dan eerste nacht hopelijk op een camping op het eiland chokoloskee (www.chokoloskee.com). Denk dat we weer minder of geen internet zullen hebben. Dus waarschijnlijk tot na de everglades.

Groeten, ook van Olga, Bas

Geen opmerkingen: