zaterdag 3 december 2011

1, 2 en 3 dec

Hey allemaal,

Even weer een kort berichtje vanuit Charlotte over de afgelopen dagen. Begin langzaam te wennen aan de 5.30 - 20.30 uur. Pffft wat een dagen. Vandaag was zaterdag... en ja hoor, weer 5.30 uur beginnen.

Goed, maar laten we beginnen bij donderdag 1 december, want dat was een topdag, ook al was het vroeg & lang :-).
Na de ochtendrounds begonnen met een coole ok-dag. (voor de liefhebbers: Heb gezien/meegescrubbed met 2 wash-outs (relaparatomie) na chronische pancreatits, galblaasverwijdering met de robot, laparoscopische parahilaire & para-aortale lymfeklierdissectie (extra punten bij wordfeud & scrabble) en lap leverbiopt) Was pas na 9 uur thuis, maar zoals ze hier zeggen "it was worth every minute".

Vrijdag was prima; laparoscopische galblaasoperatie met meenemen rand lever en biopten en een bijzondere casus: cysteuze uitzaaing van ovariumkanker op de lever waarvoor uitgebreide operatie, terwijl 3 CTs van te voren wezen op een simpele bloeduitstorting onder 't leverkapsel. Dat maakte een simpele laparoscopische ingreep van ongeveer 2 uur tot een open ingreep van 7 uur! Pffft, het werd weer half 9, hahahaha.

Vandaag (ja, op zaterdag!) weer begonnen met de rounds om 5.30 uur, maar halverwege met de dienstdoende chirurg naar 5th CMC liver conference gegaan. Hier veel leuke dingen gehoord over laparoscopische HPB dingen, met name de huidige stand van zaken en dus veel geleerd. Zou cool zijn als we dat ook in Nederland kunnen.
Betekende wel dat ik vandaag redelijk op tijd 'thuis' was: half 6 al! En zijn dus net ff buiten geweest.

Vandaag is een belangrijke ACC-football wedstrijd in Charlotte: Tech vs de Tigers, waardoor 'ff buiten geweest' ook weer een heel avontuur was. Dit zijn twee grote college teams van elders, waardoor de hele stad vol zit met fans van buitenaf. Alle hotels (incl het onze) zijn volledig volgeboekt en het is een gekkenhuis in het centrum. Want alle fans zonder kaartjes zitten in de sportsbars, achter mega-grote flatscreens. Erg bijzonder; helemaal omdat de Tigers oranje dragen. Lijkt net of Nederland ergens een belangrijke wedstrijd speelt.

Morgen en overmorgen is de lap-liver course, waarbij 15 chirurgen (en ik) de eerste dag lectures en dergelijke krijgen en de tweede dag live surgery en pigs-lab (dus oefenen op varkens). Erg cool dus, maar daar schrijf ik ergens deze week wel meer over.

Wou nog iedereen bedanken voor de opmerkingen/emails/sms-jes! Erg leuk om zo contact met iedereen te hebben.

Groeten, ook namens Olg', Bas

4 opmerkingen:

Unknown zei

Go Clemson Tigers!
(ik heb vanochtend de wedstrijd op ESPN America gezien, was geweldig :) )

wat gaaf dat je al meteen met al die operaties mee mag kijken (doen?)
Lange dagen!


groeten aan Olga!

Jort

Angela zei

Onwijs lange dagen! Ik neem aan dat je gezondheid het verder goed doet?
Heerlijk als je zo'n kick krijgt van je werk. Vertrouwen hun je nu zo snel? Of weten ze al wat je in huis hebt? Het klinkt retegoed, maar volgens mij zijn de "normale amerikanen"toch wel van de lange dagen maar ook van de lange pauzes e.d.????
Gaaf klinkt het verder, good luck,
Angela

bas zei

Hey allebei,

Yep, lange dagen zonder pauzes...
Komt goed, is maar 4 weken :-).

Bas

bas zei

... en ik mag alleen meekijken en -wassen.
Is ook prima hoor.

Bas