woensdag 7 december 2011

afgelopen dagen

Hallo allemaal,

Even weer een kort berichtje om iedereen op de hoogte te brengen. Ik kan eigenlijk alleen maar zeggen: op het werk wordt het steeds beter! Zie steeds meer de dingen die ik graag wil zien.

Zaterdag was er een congres; daar werd over allerlei leverziektes/afwijkingen gesproken door de belangrijke mensen uit de VS. Zowel internisten, radiologen en chirurgen. Erg grappig om te zien hoe zo'n eendaags-congres hier verloopt. Wel wat stoere dingen gezien (lees: video's van operaties). Was er wel 's ochtends om 5 uur uit om om half 6 eerst de rounds te doen in het ziekenhuis :-(. Ach, went steeds meer.

Zondag kon ik uitslapen! Moest 's middags naar de cursus waar 20 chirurgen uit de hele VS (en ik) werden bijgepraat over de nieuwe methodes om lever en pancreas via laparoscopische manier te opereren. Erg leerzaam, oa. door Dr David Geller, een pionier in de laparoscopische leverchirurgie.

Maandag weer rounds om half 6. Daarna 3 live cases (operaties volgen via een groot scherm) met bovengenoemde chirurgen. (Weer voor de liefhebbers: lap hemi re, lap hemi li en lap centrale leverresectie...) En 's middags oefenen in het lab op varkens. Heb een milt extirpatie, een leversegemtectomie, echo van de lever en gebruik van wat nieuwe staplers (nietapparaten) geleerd, allemaal laparoscopisch!!! Wow, wat een dag. :-)

Gisteren (dinsdag) was het weer beginnen met de rounds en daarna laparoscopisch verwijderen segment 4-5-6 van de lever en een relaparotomie na pancreatitis.

En vandaag: geen operaties, dus m'n eerste dag vrij! En dat in 10 dagen... Heel fijn. Helaas is er gisteren met luchtverfrisser gespoten op de kamer, dus Olga is niet topfit. Heb daarom helaas gisteren stennis lopen schoppen bij de manager. Wordt vervolgd...

Groeten, ook van Olga, Bas

2 opmerkingen:

Angela zei

Wat balen van het geurtje, dat zet een dagje vrij wel in een ander licht.
En klinkt erg afwisselend Bas: lap-lap-lap-lever,varkens en een nietmachine. Afijn, het ligt wellicht aan mijn beperkte kennis.......
knuffel,
Angela

lisanne zei

hey Guys!
Alles nog steeds leuk daar zo te horen! (zolang ze de luchtverfrissers in hun zak houden dan...)
Bas, je ziet een hoop mooie dingen zeg! Maar het zijn wel slavendrijvers daar, pfff!
Have fun!
gr. Lisanne (houdt weer de wacht in het MMC voor de verandering...)